Finans Nyhet

Ett av Sveriges dyraste hus till salu

Publicerad

Fastigheten i Torekov i Båstad har ett taxeringsvärde på 11,9 miljoner kronor. Så sent som förra året gav finansdoldisen Lage Jonason huset till sin fru i samband med en bodelning.

Hur mycket fastigheten vid Fågelsångsgatan 22 kan gå för vill inte mäklaren Ulrika Wrede gå in på:

– Jag väntar och ser vad marknaden har att erbjuda. Men än så länge har vi tre intressenter, säger hon.

Det är alltså den före detta hustrun till Lage Jonason, Katharina Jonason, som säljer den exklusiva fastigheten.

Annons

Då Realtid.se får tag i henne avböjer hon att kommentera försäljningen.

Lage Jonason är för närvarande rådgivare på Erik Penser. Dessförinnan har han haft en egen bankirverksamhet med samma namn som han själv. Han har även varit vd för Ratos samt Nordiska.

Realtid.se har i omgångar sökt Lage Jonason utan framgång.

Annons

Fastigheten köptes den 29 juni 2006. Då låg köpeskillingen på nära 23,3 miljoner kronor. Den köptes då från en familj vid namnet Wolf. Samma år skrev Svenska Dagbladet att fastigheten var den tredje dyraste som sålts det året.

Fastigheten är ritad av arkitekten Sten Samuelsson. Han är bland annat känd för sitt modernistiska och expressiva formspråk, enligt mäklarens beskrivning.

Enligt samma beskrivning ligger fastigheten på en lugn återvändsgata med naturreservat på sjösidan och ett stenkast från badstranden.

Annons

Huset har en huvudbyggnad på 272 kvadratmeter samt en separat byggnad på cirka 113 kvadratmeter. I mäklarens beskrivning framgår bland annat att köket har en svängd form som ger intryck av att ”sväva”.

Huset har även en pool och ett separat gym. Men vad som alltså verkligen utmärker huset är läget, arkitekturen och den speciella designen.

Vad hoppas ni att huset ska inbringa?

– Det kan jag inte säga. De går inte att sätta pris på sådana här hus. De är som konstverk, säger Ulrika Wrede.

Nyligen gick andra mäklare ut med att man ville ha 75 miljoner kronor för en ö i Mälaren och 45 miljoner kronor för ett hus på Ekerö.

Hur ser du egentligen på detta?

– Jag är gammal i gården. Och det är klart att man kan säga att du får 100 mille för ett visst hus. Men jag väntar hellre och ser vad marknaden har att erbjuda, säger Ulrika Wrede.

Hur kommer det sig att Torekov är så pass hett?

– Falsterbo och Torekov är hetare än hetast. Det beror väl dels på tradition, dels på att människor vill bo där andra bor, säger Ulrika Wrede.

Annons