Erika Eliasson avgår efter tre månader – Goobit-grundaren tar över som vd 

Taggar i artikeln

Erika Eliasson Goobit
Erika Eliasson, Goobit Group, Christian AndersErika Eliasson, Goobit Group, Christian Anders
Erika Eliasson avgår som vd för Goobit och efterträds av bolagets grundare Christian Ander.
Publicerad
Uppdaterad

Kryptovalutabolaget Goobit Groups ordförande och grundare Christian Ander tar över som vd i bolaget.

Realtid.se

Övertagandet sker efter att den förre vd:n Erika Eliasson, som tillträdde i november förra året, begärt att få lämna sitt uppdrag. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erika Eliasson kommer dock att fortsätta vara aktiv i bolaget som rådgivare. Styrelsen har också valt Anders Aspegren till ny styrelseordförande efter Christian Ander som kvarstår som styrelseledamot.

–Christian är en pionjär och en internationell auktoritet inom krypto och blockchain. I styrelsen är vi mycket glada över att han åter inträder som vd. Tillsammans med Goobits övriga ledning och oss i styrelsen kommer han att skapa värde för ägarna, säger Anders Aspegren i en skriftlig kommentar.

Annons

Goobit varnade för en månad sedan att verksamhetens intäkter i januari påverkats rejält av att SEB valde att säga upp samarbete med bolaget. Det samarbetet omfattade bland annat Swish.

Erika Eliasson som har nära 20 års erfarenhet från finansmarknaden efterträdde Pär Helgosson på vd-posten i november. Hon kom till kryptobolaget från en roll som senior advisor på Kreab, en roll hon tillträdde i april förra året. Före det var hon vice vd på Lendify.

Goobit Group grundades 2012 och har sitt huvudkontor i Stockholm. I maj, förra året, listades bolagets aktie på Nasdaq First North Growth Market.

Annons

I oktober blev det att känt Finansinspektionen inlett en granskning av båda kryptobolagen Safello och Goobit med anledning att handel med virtuella valutor innebär hög risk för penningtvätt och finansiering av terrorism.

I mitten av december tvingades Goobit meddela att bolaget upphör att erbjuda Swish-betalningar på plattformen BTCX. Detta med anledning av att SEB säger upp avtalet avseende banktjänster inklusive Swish, som banken haft med Goobit. Som grund för uppsägningen angav banken bristande kundkännedom.

Annons