Erik Sprinchorn: Nvidia har mycket mer att ge

Taggar i artikeln

10x-podden
Erik Sprinchorn.
Publicerad
Uppdaterad

”Nvidia är ett bra exempel på en potentiell 10X:are. Man ska vara ödmjuk och inse att konkurrenstrycket kommer vara formidabelt, men bolaget säger själva att de kan växa vidare i fem år till. Faktum är att Nvidia är i en unik position i en unik tidpunkt med kraftfullt ökat användande av en transformerande ny teknik.” Det säger Erik Sprinchorn i senaste avsnittet av podden 10x som görs i samarbete med Realtid.

Realtid.se

Erik Sprinchorn, förvaltare på TIN Fonder, ger i podden sin syn på vad som kan hända med kursutvecklingen för teknikbolag på aktiemarknaden 2024 samt vad han drar för slutsatser av bokslutsrapportsäsongen. I avsnittet djupdyker Erik Sprinchorn i Nvidias bokslutsrapport från förra veckan och vad den säger om hur länge AI-trenden kan fortsätta och vilka fler bolag som gynnas av den.

I andra delen av podden får vi träffa entreprenören Sebastian Harung, vd och grundare för Kameo, som nyligen drog in ytterligare 30 miljoner kronor  i en ny runda finansiering och siktar på en börsnotering på sikt för sin bolag. Kameo gör det möjligt för privatpersoner att få månadsvis räntebetalning från att låna ut pengar till olika mindre fastighetsprojekt.

Annons

Varför är investeringar i olika fastighetsprojekt ett attraktivt komplement till aktier och fonder i dagens marknadsklimat?
-I princip alla förmögna personer investerar i fastigheter. Det har alltid varit en central del i deras portfölj. Jag ville göra det möjligt för betydligt fler personer att investera i fastigheter, säger Sebastian Harung.

-Vi betalar ut en snittränta på våra lån på runt 10 procent. Jag förstår att folk kanske har en försiktig inställning till fastighetsmarknaden efter en skakig tid, men vi har knappt några kreditförluster sen vi drog igång. Det är nog det som jag är mest stolt över.

Han är också positiv till utsikterna till fastighetsmarknaden under 2024.

Annons

-Jag är ju norrman och som sådan optimistisk. Men jag tror faktiskt att vi har varit med om det värsta. Det behövs fler bostäder, så efterfrågan finns. Det har varit svårt nu, men räntorna ska stabiliseras och vi går mot att det blir vår. Vi tror att marknaden kommer förbättras till sommaren och att vi får ökade försäljningsnivåer då, säger Sebastian Harung.

Bolag som diskuteras i avsnittet förutom Nvidia inkluderar:

Embracer

Annons

Novo Nordisk

Eli Lilly

Take-Two Interactive

Surgical science

Alibaba Group

Storytel

Yubico

Sectra

Fortnox

Lyssna på avsnittet här eller på din favoritpoddplattform:

 

Annons