Finans Nyhet

Erik Selin och Ola Serneke: ”Vi letar efter mer projekt tillsammans”

Erik Selin, Balder, Ola Serneke, Serneke, KarlatornetErik Selin, Balder, Ola Serneke, Serneke, Karlatornet
Göteborgsherrarna Erik Selin och Ola Serneke passar på att ta en selfie på våning 17 i Karlatornet. Nu kan Realtid avslöja att de båda letar efter nya gemensamma projekt.
Publicerad

Förra året tog Balder över halva Karlatornet från Serneke och nyligen skapade Balder och Serneke ett gemensamt utvecklingsbolag.  Nu kan Realtid avslöja att ytterligare gemensamma satsningar mellan Erik Selin och Ola Serneke är på gång.

Anders Frick

Nyligen gjorde Balders vd Erik Selin ett besök på våning 17 i Karlatornet, tillsammans med Sernekes grundare Ola Serneke. Realtid passade på att ta den gemensamma pulsen på fastighetsmagnaterna.

Hallå där Ola Serneke, hur går bygget?
– Byggnationen går riktigt fort framåt nu, en våning i veckan ända upp till våning 69. Fördelen med att huset blir högre är att det blir slankare konstruktioner ju högre upp vi kommer. Detta innebär såklart mindre kostnader för material och arbete, men framförallt att det går fortare på plats, säger Ola Serneke.

Erik Selin, vad säger du om utsikten?
– Tornets framtidsutsikter är klart bättre än utsikten från våning 17, säger Erik Selin.

Annons

Ola har redan köpt en lägenhet i tornet  – när köper du din, Erik? 
– Jag vet inte, men jag blir köpsugen varje gång jag är där faktiskt, säger Erik Selin.

Ola, de senaste månaderna har ni arbetat mycket med de utriggare som ska stabilisera Karlatornet mot västkuststormar under flera hundra år. Vad är nästa större grej som händer?
– Nästa större milestone är egentligen våning 69, då det blir ytterligare en så kallad utriggarvåning – likt den vi gjort klart precis, säger Ola Serneke.

Hur fungerar samarbetet mellan er?
– Samarbetet med Balder fungerar hur bra som helst. Bra är att såväl jag som Erik ser frågor rakt, enkelt och lösningsorienterat i alla lägen. Vi letar efter mer projekt att göra tillsammans då samarbetet fungerar så bra, säger Ola Serneke.

Annons

– Samarbetet fungerar mycket bra, så utmaningen är att fortsätta hitta fler gemensamma möjligheter, för annars tar det ju slut om några år, säger Erik Selin.

Hur ser det ut på den finansiella fronten?
– Jag tror att investeringen blir bra, både finansiellt och ur ett kunskapsperspektiv. Det är otroligt uppskattat att kunna följa projektet på nära håll och vi kommer löpande besöka det med olika delar av Balderfamiljen, säger Erik Selin.

– Som du sett i våra senaste kvartalsrapporter, så har vårt hårda arbete med att skapa långsiktig lönsamhet även i produktionsledet börjat ge resultat. Vi påbörjade ju en omställningsresa för närmare två år sedan med ny organisationsstruktur, fokus på lönsamhet och slimmad OH, säger Ola Serneke.

Annons

Ola: Serneke har blivit youtubers genom serien ”Tornet”, där senaste inslaget handlade om pandemi, pengar och podie.  Kan du avslöja vad vi får se i nästkommande avsnitt?
– Nästa avsnitt om Karlatornet kommer inom kort så bara att vänta med spänning… men det kommer handla om nya spännande moment i bygget och om några av alla fantastiska människor som är med och skapar denna unika byggnad, säger Ola Serneke.

Annons