Finans Nyhet

Erik Selin: ”Jag har aldrig köpt eller sålt Balderaktier”

Taggar i artikeln

Balder Erik Selin
Publicerad
Uppdaterad

Fastighetsmagnaten Erik Selin har aldrig köpt eller sålt aktier i det egna fastighetsbolaget Balder – och det kommer han inte att göra nu heller, trots att aktien just nu har en rabatt jämfört med substansvärdet. Det säger han till Sparpodden, och förklarar också när Balder ska ge utdelning.

Anders Frick

När Erik Selin intervjuades 2020 i RealtidTV blev det en av Realtids absolut mest sedda intervjuer – före våra TV-intervjuer med andra fastighetsmagnater från Göteborg, såsom Ola Serneke, Henrik Saxborn, PG Persson och Hans Wallenstam.

Nu har Erik Selin intervjuats av Nordnets programledare Ara Mustafa i Sparpodden. Där överraskar han Ara Mustafa genom att berätta att han aldrig vare sig köpt eller sålt någon aktie i fastighetsbolaget Balder.

– Jag fick ärva, tyvärr, 10 500 aktier före sista splitten, men jag har aldrig köpt och sålt. Det är ganska enkelt att fortsätta köra så, säger Erik Selin.

Annons

Förklaringen är att han tycker att det är enklast att göra så – trots att aktien just nu har en rabatt jämfört med substansvärdet.

– Från början tyckte alla att det var för lite aktier i float. Men jag kände att jag inte ville sälja. Det känns konstigt att sälja sitt barn, mer eller mindre, säger han.

Köpa vill han inte heller, just med tanke på kritiken om att det finns för få aktier i float.

Annons

– Den generella åsikten har varit att jag har för stor andel av Balder, inte för liten. Så då tänkte jag att jag aldrig gör något med den, varken köper eller säljer, säger han.

För Ara Mustafa förklarar Erik Selin också varför han inte gillar aktieutdelning:

– Det är otroligt enkelt. Du äger en Balderaktie och vill att den ska bli värd så mycket som möjligt över tid – inte nästa kvartal. Om jag delar ut dina pengar så flyttar jag dem från en ficka till en annan. Utdelning i sig har ju inget med värde på ett bolag att göra, som jag ser det, säger han.

Annons

Däremot så stänger han inte dörren för eventuellt framtida utdelningar.

– Om det skulle komma en dag där världen går upp, vi har kassaflöde och jättelåga skulder och inte hittar något att investera i, då kommer vi att välja utdelning eller återköp av aktier, beroende på hur aktiekursen är. Så jag försöker bara vara helt rationell, säger Erik Selin till Sparpodden.

Fotnot: Alla Realtids TV-intervjuer hittar du på https://www.youtube.com/@Realtid_se

Annons