Finans Nyhet

Ericssonaktien het på börsen

Publicerad

Telekomjätten Ericssons aktie klättrade ett tag på onsdagsförmiddagen upp till 27 kronor. Det är den högsta kursen på över tre år.

Ericsson är en av Stockholmsbörsens hetaste aktier när den stiger för fjärde dagen i rad. På torsdag i nästa vecka presenterar bolaget sin halvårsrapport. Analytiker som följer bolaget väntar sig en ökande vinst under årets andra kvartal jämfört med samma period i fjol, visar en ny Reutersenkät.

Ericssons vinst efter finansnetto för det andra kvartalet väntas ha stigit till 7,7 miljarder kronor, jämfört med resultatet på 7,3 miljarder för andra kvartalet i fjol.

Av 15 analytiker som följer Ericsson utfärdar åtta av dem köprekommendation för aktien, sex föreslår att aktieägarna ska ligga still i sitt innehav och en analytiker utfärdar en säljrekommendation.

Annons

Nyligen publicerade siffror från nätmäklarna och Riksbanken visar att aktien under början på sommaren också har varit en av de populäraste aktierna både bland småspararna och de utländska kapitalplacerarna.

Ericssons B-aktie har under de senaste tre månaderna stigit med över 30 procent. Därmed är den en stor del av förklaringen till den starka utvecklingen Stockholmsbörsen visat under första halvåret. Till dags dato har börsens Sax-index stigit med nästan 16 procent räknat från årsskiftet.

TT

Annons

Annons