Finans Nyhet

Ericsson tillbaka i Tunis

Publicerad

Efter en vecka av kaos öppnar telekomjätten ett av två kontor i huvudstaden, som fortfarande kokar.

Svenska Ericsson har verksamhet på två adresser i Tunisiens huvudstad Tunis. Båda ligger nära flygplatsen, ett par kilometer från stadens mitt ut mot Medelhavet.

Här finns omkring 110 Ericssonanställda, men inga svenskar.

När president Ben Ali lämnade landet den 14 januari efter växande oroligheter, valde Ericsson liksom många andra internationella företag att stänga tillfälligt.

Annons

Två utländska medarbetare och fyra konsulter skickades hem under måndagen.

– Vi har som prioritet att alltid ha en säker arbetsmiljö, sa Ericssons talesperson Tobias Gyhlenius till Realtid.se.

Nu gör företaget bedömningen att ett av de två kontoren kan öppna igen.

Annons

– Vi bevakar hela tiden utvecklingen och kommer att öppna det andra kontoret så snart vi bedömer att utvecklingen medger det, säger Tobias Gyhlenius idag.

Det är adressen Bergers Du Lac som öppnar. Här har Ericsson framför allt säljare. Det andra kontoret sysslar med projektledning. Det förblir stängt tillsvidare. Men kunderna, telekomoperatörer med nät för mobil och fast telefoni, ska inte drabbas.

– Vi fortsätter att fullfölja alla våra kundåtaganden, vilket vi gjort även när kontoren varit stängda, där det ingår att stötta våra kunder och se till att deras nät fungerar som de ska, säger Tobias Gyhlenius till Realtid.se idag.

Annons

Enligt officiella uppgifter har 78 personer dödats i samband med protesterna mot Ben Ali och hans parti.

En övergångsregering beslutade under torsdagskvällen att ta partiets tilllgångar i beslag. I demonstrationer under fredagen krävde människor att partiet ska förbjudas.

Annons