Finans Nyhet

”Eniro helt felvärderat”

Publicerad

Skandia Liv har blivit en av de största aktieägarna i krisdrabbade telefonkatalogbolaget Eniro, och anser att Eniro-aktien är undervärderad på börsen.

Det skriver nyhetsbyrån Direkt som har talat med Skandia Livs aktiechef Caroline af Ugglas (ej sångerskan med samma namn).

– I Eniros fall så tror vi att bolaget är genuint felvärderat efter den här emissionen, säger af Ugglas till nyhetsbyrån.

Hon pekar på att Skandia Liv bland annat har som investeringsstrategi att ”köpa aktier som alla andra avskyr”.

Annons

– Och det brukar också sammanfalla med att de aktierna är väldigt billiga. Det går ofta hand i hand och det tror vi att det har gjort den här gången vad gäller Eniro, men det får framtiden givetvis utvisa, säger af Ugglas till Direkt.

Hon pekar på fördelen för Eniro med det kapitaltillskott på 2,5 miljarder kronor som bolaget nu har fått in från aktieinvesterare.

– Därmed har risken i balansräkningen försvunnit och tittar man på det kassaflöde bolaget genererar, och multiplarna i sammanhanget, tycker vi att Eniro är ett billigt bolag, säger af Ugglas till Direkt.

Annons

Skandia Livs aktieinnehav i Eniro är i dagsläget värt över 140 miljoner kronor, men enligt af Ugglas borde det vara värt mer.

Hon uppger för Direkt att Eniro i praktiken är konkursvärderat vid nuvarande kursnivå, men tror inte att Eniro kommer att gå i konkurs.

Vid 15.30-tiden hade Eniro-aktien stigit med nästan 2 procent till 0,55 kronor, jämfört med fredagens slutkurs.

Annons

Annons