Annons

Annons

Fredrik_von_Baumgarten_och_Henrik_Bergstrom_534.png

Grundarna av Osborne Clarke Stockholm – Henrik Bergström och Fredrik von Baumgarten

Engelsk advokatbyrå vill konkurrera med jättarna

Det är advokatbyrån Osborne Clarke som öppnar sitt första Nordenkontor i Stockholm.  Bakom byrån, som har en tydlig techprofil, står advokaterna Henrik Bergström och Fredrik von Baumgarten. 

Den internationella affärsjuridiska advokatbyrån Osborne Clarke öppnar kontor i Stockholm. Det blir advokatbyråns första nordiska kontor. 

Grundarna är advokaterna Fredrik von Baumgarten och Henrik Bergström.

Fredrik von Baumgarten är tidigare delägare och managing partner vid advokatfirman Vinge och grundare av advokatbyrån Hannes Snellman liksom av advokatbyrån Baumgarten Byström Rooth & Partner.

Henrik Bergström är tidigare delägare i advokatbyrån Bird&Bird och har även arbetat på Hannes Snellman. 

– Med etableringen av Osborne Clarke Stockholm vill vi lägga grunden för en modern advokatbyrå som ska präglas av ambition, delaktighet och transparens. Vår bestämda uppfattning är att det är ett av de viktigaste kraven för att bli riktigt framgångsrik i dagens internationella verklighet, säger Henrik Bergström till Realtid.se.

Han fortsätter: 

– På den svenska marknaden saknas det idag en fullservicebyrå med den kultur och tydliga spets som vi avser skapa. Osborne Clarke är en fullservicebyrå med ett transaktions-DNA kopplat till ett tydligt branschfokus mot digitala affärer, tech, media och life science vilket innebär att Osborne Clarke har alla förutsättningar att bli en framgångssaga i Sverige.

Fredrik von Baumgarten och Henrik Bergström kommenterar: 

Vad är visionen?

– Att bli bäst!

Vill ni även bli störst?

– Inte nödvändigtvis. Men, utvecklingen kommer gå snabbt! Nu har vi rekryterat tre biträdande jurister; två från Bird&Bird och en från SEB. Inom två veckor kommer vi troligen ha rekryterat ytterligare 10-15 biträdande jurister och inom tre år är målet att vara 50-60  jurister. 

Vilka är era främsta konkurrenter?

– Vi är en utmanare till alla de stora transaktionsbyråerna som Vinge, MSA och Roschier, men även till byråer som Delphi, Lindahl och Bird&Bird.

Idag finns Osborne Clarke i 25 länder och sysselsätter totalt 700 jurister. Bland annat har byrån kontor i Silicon Alley och Silicon Valley sedan 90-talet. Flera av de stora internationella techföretagen som Facebook, och Yahoo men också Vodafone och Siemens, tillhör Osborne Clarkes klienter.

Anledningen till att Osborne Clarke öppnar kontor just i Sverige är att Sverige är den tredje mest aktiva M&A-marknaden i Europa och att den svenska ekonomin växer snabbare än de flesta andra europeiska ekonomier. 

– Om man ska ha en stark europeisk närvaro är det nödvändigt att även finnas i Sverige, framförallt med tanke på den stora framväxt av techbolag som finns här, avslutar grundarna. 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons