Finans Nyhet

EcoWins grundare i miljardaffär

Publicerad

Reuters förhandlar med de svenska ägarna av finansinformationsföretaget EcoWin om att köpa bolaget enligt brittisk media. Enligt uppgift bjuder Reuters 2,2 miljarder kronor. ”Vi vill inte kommentera uppgifterna”, säger Peter Gustafson, en av bolagets tre grundare och delägare.

Enligt en initierad källa hade Reuters hoppats kunna presentera en överenskommelse mellan bolaget och EcoWin redan vid tiden för sexmånadersrapporten, men att avtalet inte hinner bli färdigt i tid.

EcoWin, som grundades för 11 år sedan, säljer ekonomisk information som aktiekurser, marknadsstatistik och nyckeltal. EcoWin har specialiserat sig på långa tidsserier och historiskt tillförlitligt material samtidigt som Reuters har sin styrka i realtidsdata.

Bland EcoWins kunder finns konjunkturinstitutet, Riksbanken, Riksgäldskontoret, Svenskt näringsliv och Norges Riksbank.

Annons

Grundare av EcoWin, och majoritetsägare, är finansanalytikerna Peter Gustafson, Mikael Hansson och Carl Skogsborg. Reuters bud innebär att de tre grundarna blir mångmiljonärer.

Är det sant att Reuters är intresserat av att köpa upp er?

– Vi kommenterar aldrig sådana saker, säger Peter Gustafsson.

Annons

Men ni har haft Reuters som samarbetspartners i ett antal år. Det skulle innebära att det finns en rad synergieffekter att vinna.

– De har hjälpt oss med lite försäljning, vi köper lite data från dem och de köper lite data från oss. I övrigt har jag ingenting att tillägga.

Inte heller Reuters vill kommentera uppgifterna om ett eventuellt uppköp.

Annons

Annons