Finans Nyhet

East Capital förvärvar aktier av Swedfund

Publicerad

Förvärvar Swedfunds aktier i Melon Fashion Group för 14 miljoner euro.

Realtid.se

East Capital Explorer förvärvar Swedfund Internationals 15-procentiga andel i det onoterade ryska modedetaljhandelsföretaget Melon Fashion Group för 14 miljoner euro.

Företaget har över 500 butiker i Ryssland och Ukraina.

– MFG har vuxit mycket snabbt och förblir ett av de mest spännande detaljhandelsföretagen i vår investeringssfär med potential för vidare värdetillväxt, säger Gert Tiivas, vd för East Capital.

Annons

Innan transaktionen hade East Capital 16 procent av aktierna i MFG som förvärvades för 10 miljoner euro år 2008.

Innan transaktionen kan slutföras måste den godkännas av ryska myndigheter. En annan aktieägare i MFG har även en option att köpa upp till 50 procent av Swedfunds andel i MFG.

”Utöver det kan uppgörelsen resultera i en förpliktelse för East Capital Explorer att köpa ut aktierna från de återstående aktieägarna i bolaget till samma värdering”, skriver East Capital i ett pressmeddelande.

Annons

Efter att transaktionen genomförts förväntar sig East Capital Explorer att tillsammans med East Capital Holding äga cirka 40 procent av företagets aktier.

”Transaktionens slutliga omfattning beror på utnyttjandet av den utestående köpoptionen och på antalet aktieägare som väljer att delta i det obligatoriska uppköpserbjudandet”, skriver East Capital.

Transaktionen förväntas vara slutförd under tredje kvartalet 2011. Den genomförs till fyra procents överkurs mot den nuvarande värderingen av företaget, vilket kommer att resultera i en uppvärdering av det befintliga innehavet i bolaget med lika mycket.

Annons
Annons