Finans Nyhet

”Dyker något perfekt upp är vi intresserade”

Taggar i artikeln

#MA2020 Bank Resurs
Publicerad

Resurs Holding kan komma att göra fler förvärv framöver. ”Dyker det upp något som passar perfekt är vi intresserade”, säger vd Kenneth Nilsson.

Det är i en stor intervju med Dagens Industri som nischbanken Resurs vd Kenneth Nilsson berättar om att bolaget kan komma att göra fler förvärv framöver.

Under tiden som Resurs hade Nordic Capital som storägare gjordes fyra förvärv på fem år. Det senaste var Ya Bank, den transaktionen gjordes 2015.

– Med Nordic Capital hade vi en förvärvsagenda , att köpa och konsolidera. Det tog bara drygt tre år att bygga den struktur som de hade tänkt sig. Det är inte lika enkelt som börsbolag. Men dyker det upp något som passar perfekt är vi intresserade, säger Kenneth Nilsson till Dagens Industri.

Annons

Det främsta intresset riktas mot bolag som är ”look-alikes” till Resurs”.

– Företag där vi bedömer att deras värderingar – och då tänker jag på människor och klimat – är snartlikt vårt. Annars är det svårt att fusionera. Affärsmodellen ska också snarlik vår, så vi inte får in en gökunge. Det handlar inte bara om pengar. Priset måste vara rätt, men det viktigaste är människorna och affärsmodellen, säger Kenneth Nilsson till DI.

Annons