Finans Nyhet

”Don’t fuck with me”

Publicerad
Uppdaterad

Porrbolagskungen Berth Milton börjar känna sig trängd. Nu kastar han ut bolagets förvaltare från huvudkontoret i Barcelona.

Sara Johansson

Private Media Groups nyutnämnde förvaltare, kanadensaren Eric Johnson, har stött på motstånd från bolagets ledning. I ett raseriutbrott kastar Berth Milton ut honom samt två av hans män från huvudkontoret och tillkallar därefter polis och säkerhetspersonal.

Eric Johnson utnämndes som porrbolagets förvaltaren av domstolen i Nevada efter anmälningar om ett misskött bolag. Eric Johnson har varit snabb i sina handlingar och fryst samtliga betalningar från bolagets konton och den tidigare styrelsen har hamnat i kylan.

Men hans handlingar har mött motstånd och i färska dokument till domstolen beskriver Eric Johnson hur han förgäves försökt komma in på huvudkontoret i Barcelona, Spanien.

Annons

Hans syfte med besöket var att ”säkra PRVTs tillgångar och skydda aktieägarnas värden”. I sitt släptåg hade han Andrew Sullivan, vice vd för porrbolagets online-verksamhet samt Joseph Soltis.

Trots att Eric Johnson visade upp domstolsbeslutet om sin förvaltarroll för bolagets personal blev han nekad inträde. Istället fick Andrew Sullivan och Jospeh Soltis gå in i till porrbolagets kontor.

Andrew Sullivan berättar om sitt möte med porrbolagets vd den dagen. Berth Milton mötte honom och bad honom lämna kontoret. Han vittnar om att Berth Milton var hotfull och verbalt kränkande samtidigt som han eskorterade honom ut genom dörren.

Annons

– När jag sade att jag skulle behöva ringa förvaltaren för råd om vad jag skulle göra sade mr Milton, ”Don´t fuck with me!”. När jag bad mr Milton att upprepa vad han hade sagt till mig sade han det igen med hög röst.

Joseph Soltis gick bakom männen när den hetska diskussionen uppstod. Han ger en liknande version av händelsen och berättar dessutom att Berth Milton sagt ”att Mr. Sullivan inte har någon rätt att befinna sig på kontoret”, säger Joseph Sullivan.

Berth Milton ringde därefter efter polis samt kontorets säkerhetspersonal som tvingade ut Andrew Sullivan och Joseph Soltis. Med sig fick de en skriftlig förklaring om varför de och Eric Johnson inte är välkomna på kontoret.

Annons

Berth Milton och Private Media Groups dotterbolag Milcap Media Group hävdar att domstolsbeslutet inte gäller i Spanien förrän en spansk domstol har kommit fram till samma beslut och spanska myndigheter registrerat Eric Johnson som förvaltare.

Redogörelserna är bevisdokument i bråket där Private Media Group har skickat in en överklagan till domstolen att ändra beslutet om en förvaltare till bolaget.

Eric Johnson menar å sin sida via advokater att Private Media Group riskerar att förlora sina tillgångar om bolaget inte står under förvaltning.

Domstolen har ännu inte kommit med något beslut om Private Media Groups överklagan.

Turerna i bråket

• Den tidigare direktören och aktieägaren Ilan Bunimovitz anklagar styrelsen och Berth Milton för misskötsel.

• Consipio Holding som har en stor fordran på porrbolaget får upp ögonen för bråket och tar strid i rätten för att få tillbaka sina pengar.

• Domstolen i Las Vegas har beslutat att en förvaltare ska ta kontroll över Private Media Groups tillgångar. Domstolen skriver bland annat att cheferna i bolaget, framför allt svensken Berth Milton, är skyldiga till allvarlig vanskötsel, tjänstefel och maktmissbruk i det noterade porrbolaget.

• Private Media Groups ledning med Berth Milton i spetsen menar att utnämnandet av förvaltare är bland annat olagligt då domaren baserat beslutet eftersona fördomar mot porrindustrin men även att man inte tagit hänsyn till att bolaget är noterat och far mycket illa av beslutet.

Annons