Finans Nyhet

Domstolsstrul för Private

Publicerad
Uppdaterad

Nevadas högsta domstol ger Berth Miltons porrbolag bakläxa. Överklagandet måste skrivas om.

Sara Johansson

Porrbolaget Private Media Group med Berth Milton i spetsen gör allt för stoppa förra veckans domstolsbeslut att kalla in en förvaltare i det Nasdaq-noterade bolaget.

Via sitt juridiska ombud lämnade bolaget in ett formellt överklagande till Högsta domstolen i Nevada under måndagen.

Domstolen svarar nu med att ge Private bakläxa. Domstolen skriver att det är möjligt att överklaga denna typ av beslut men att Privates juridiska ombud har hänvisat till fel lagtexter. Istället för att avvisa överklagandet uppmanar domstolen Private att rätta till felaktigheterna och informerar boloaget om vilket lagtext som är den korrekta att hänvisa till.

Annons

Överklagandet ska även skickas till den distriktsdomstol där beslutet om att utse en förvaltare togs. Eftersom Private har begärt skyndsam handläggning i ärendet meddelar domstolen att handlingarna ska vara inlämnade senast under fredagen. Motparten, aktieägarna och fordringsägarna, Ilan Bunimovitz och Consipio Holding, ges också möjlighet att inge ett svaromål.

En prövning av överklagan väntas först den 6 september.

Private Media Group har uppgett att beslutet kan vara direkt avgörande för bolagets framtid. Man hänvisar bland annat till att bolaget är börsnoterat och oroas för en avnotering i samband med turbulensen kring bolaget.

Annons

Annons