Annons

Annons

Dödsfall väcker liv i diskussionen om arbetstider

Lincoln International, som nyligen etablerat sig i Stockholm, har drabbats av ett dödsfall. Händelsen har utlöst en diskussion på sociala medier i USA.

En ung bankman som arbetade på Lincoln Internationals Chicagokontor har avlidit. Dödsfallet har bekräftats av M&A-firmans talesperson, som dock förnekar att det skulle vara en följd av omänskliga arbetstider.

Lincoln International säger vidare att firman har “standarder och system på plats” för att förhindra dessa händelser från att ske: “Våra anställdas hälsa och välbefinnade är vår högsta prioritet”, säger firmans talesperson, enligt en artikel på sajten news.efinancialcareers.com.

Artikeln berättar hur ryktet om dödsafallet först spreds på forumet Wall Street Oasis, samma sajt som avslöjade Moritz Erhardts död 2013. Erhardt var sommarpraktikant på Bank of America och hans dödsfall kopplades ihop med ett påstått arbetspass om 72 timmar, vilket skulle ha utlöst ett epileptiskt anfall.

Annons

Annons

Fallet prövades i domstol, men domen menade att överarbete inte kunde vara den uteslutande orsaken till Erhardts död, även om utmattning kan ha varit en utlösande faktor.

Inte desto mindre har Shivam Chokshis död – han är nu namngiven – precis som tidigare Moritz Erhardts, utlöst en diskussion om arbetstider i finanssektorn.

Enligt news.efinancialcareers.com, som citerar en tråd på Wall Street Oasis, arbetar unga bankmän i dag “bara” 60-70 timmar i veckan, tack vare begränsningar i arbetstiden som infördes efter Erhardts död 2013. Samtidigt, skriver sajten, har boutique-firmor som Lincoln International ofta längre arbetstider.

Lincoln International är specialiserad på mid market-M&A och har 400 anställda utspridda på ett 20-tal kontor över hela världen, i bland annat London, Paris, Zurich, Madrid, Milano, Amsterdam och Frankfurt.

I våras etablerade sig firman i Stockholm genom ett förvärv som Realtid berättade om.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons