Hållbarhet & ESGNyhet

DHL beställer 44 ellastbilar från Volvo Lastvagnar

Publicerad
Uppdaterad

DHL avser att påskynda sin övergång till tunga ellastbilar med hjälp av 44 nya elektriska Volvolastbilar för transporter i Europa.

Den tänkta beställningen omfattar 40 ellastbilar av modellen Volvo FE och Volvo FL, som ska användas för paketleveranser inom stadstrafik. Ellastbilar för längre sträckor är också en del av initiativet och DHL har beslutat att börja använda Volvolastbilar även för regionala transporter, inledningsvis med fyra Volvo FM Electric lastbilar i Storbritannien.

De första lastbilarna har redan beställts, sex av DHL Parcel UK och två av DHL Freight. Detta ska enligt bolaget resultera i årliga besparingar på nästan 600 ton CO2 och nästan 225 000 liter dieselbränsle.

DHL har sedan november 2020 använt en elektrisk Volvolastbil i London,för att leverera varor till shoppingdistriktet West End. Fordonet var den allra första helt elektriska kommersiella tunga lastbilen som användes för stadsdistribution i Storbritannien.

Annons

Samarbetet omfattar bland annat introduktion av nya Volvoteknologier och gemensamma utvecklingsaktiviteter inom elektrifiering.

Volvo Lastvagnar har marknadsandel på 42 procent på marknaden för tunga helelektriska lastbilar i Europa.

Annons