Finans Nyhet

”Det blir ett boutiquehotell”

Publicerad
Uppdaterad

Harald Mix berättar för Realtid.se om hotellplanerna i Lärkstan på Östermalm – och om kollegan Johan Cervins framtida jobbplaner.

Martin Lindgren

Altors grundare Harald Mix närvarade på Veckans Affärers evenemang Stora Börsdagen på onsdagkvällen. Han satt bland annat i en panel som frågade ut Christer Gardell .

Harald Mix
kommenterade efteråt
Realtid.ses nyhet tidigare i veckan om att han och hans fru som bäst håller på att bygga om fastigheten i hörnet Sköldungagatan och Friggagatan i Lärkstan på Östermalm till ett litet hotell.

Affärsidén är att erbjuda en exklusiv miljö där mindre sällskap kan hyra in sig.

Annons

– Det finns ju inget av det slaget i Stockholm. Tittar man i London finns det många, men inget här.

Han använder benämningen ”boutiquehotell”, och säger att det inte är enbart företag som ska kunna boka in sig: även enskilda rum ska kunna bokas.

Som Realtid.se tidigare rapporterat har flera av hotellets grannar klagat på familjen Mix planer.

Annons

Harald Mix kommenterade också Realtid-nyheten att hans Altor-kollega Johan Cervin är på väg att trappa ner. Juristen i Altortoppen har en stor familj och har valt att tillbringa mer tid med den framöver men kommer att fortsätta arbeta i viss utsträckning med Altor.

– Han har jobbat väldigt intensivt nu under hösten med försäljningen av Aalborg Industrier till Alfa Laval, säger Harald Mix och ger intryck av att man på hans och Cervins nivå inte konstant jobbar nio till fem-dagar. Ibland är det mer, ibland mindre.

Altor-kollegan Stefan Linder mottog senare på kvällen priset för ”Årets Börsintroduktion”. Linder var ansvarig för Altors arbete med noteringen av Byggmax.

Annons

Annons