Deklarationen öppnar den 14 mars

Taggar i artikeln

Deklaration Skatteverket
Foto: SkatteverketFoto: Skatteverket
Publicerad
Uppdaterad

Den 14 mars klockan 07.00 öppnar årets deklaration. Totalt är det över 8,3 miljoner personer som ska deklarera. Den 2 maj är sista datum att deklarera i år.

Realtid.se

I år är det 8 329 202 personer som får en deklaration. Årets första skatteåterbäring betalas ut den 5-6 april. För att kunna få sin skatteåterbäring så tidigt krävs att deklarationen godkänns digitalt, det vill säga med sms, telefon, i app eller e-tjänst, senast den 30 mars utan några ändringar eller tillägg. Det framgår av ett pressmeddelande från Skatteverket.

Den som deklarerar digitalt får alltid en kvittens på att deklarationen är inlämnad. Den som ska göra ändringar, som till exempel sålt en bostad eller värdepapper, får också hjälp av att använda e-tjänsten på skatteverket.se.

För den som deklarerar på papper är det viktigt att skicka deklarationen med posten i god tid före sista deklarationsdatum som är den 2 maj.

Annons

Den som deklarerar på papper eller gör ändringar eller tillägg kan i de flesta fall få sin eventuella skatteåterbäring i juni. Den som ska betala kvarskatt ska i de flesta fall göra det senast den 12 september. Sista betalningsdatum framgår av slutskattebeskedet.

Annons