Bäst på att förvalta kapital – sex år i rad

kapitalkapital
Den här storbanken är en riktig fena på att förvalta kapital. (Foto: Unsplash)
Publicerad
Uppdaterad

Storbanken knep återigen guldmedaljen i Kantar Prosperas årliga ranking: ”Jag är stolt över hur vårt team presterat över tid.”

Annelie Sandström

148 institutionella investerare i Sverige, med över 300 miljoner kronor i externt förvaltat kapital, har fått tycka till i årets undersökning från Kantar Prospera.

Frågan: Vem är egentligen bäst på att förvalta externt kapital?

För sjätte året i rad hamnar Handelsbanken (börskurs Handelsbanken) Asset Management på förstaplats.

Annons

”Jag är stolt över hur vårt team presterat över tid. Fem förstaplatser på sex år och en andraplats känns fantastiskt, och är ett kvitto på att vi levererar konkret värde till våra kunder”, säger Nils Jutterström, chef för Institutional Sales hos Handelsbanken i ett pressmeddelande.

”Visar på en stabilitet”

Silverplatsen knep Storebrand Asset Management, medan SEB (börskurs SEB) tog bronsplatsen.

”Att vi behållit vår höga placering under den senaste femårsperioden visar på en stabilitet när det kommer till att skapa mervärde för våra kunder”, säger Anna Jönsson, vd och chef för Institutionella kunder på Storebrand Asset Management Sverige, i ett pressmeddelande.

Annons

Respondenterna i Kantar Prosperas undersökning bedömer allt från produktkvalitet, avkastning, och hållbarhet till säljkompetens, administration och varumärke.

Utmaningar som investerarna har identifierat inkluderar god riskjusterad avkastning, bättre likviditetsmöjligheter i alternativa tillgångsslag och hantering av potentiellt låga räntenivåer.

Läs mer:
Internationella priser till Handelsbanken Fonder. Realtid

Annons

Annons