Bank

DB ser risk för halverad utdelning i Nordea

Nordeas aktieägare riskerar en nära halverad utdelning för i år när banken ska se över sina finansiella mål. Det skriver Deutsche Bank i en analys, enligt Nyhetsbyrån Direkt. 

Publicerad 2019-07-22

Nordea berättade i samband med delårsrapporten för det andra kvartalet att banken kommer att se över sina finansiella mål, inklusive kapital- och utdelningspolicyn, och avser att presentera dessa efter publiceringen av rapporten för det tredje kvartalet.

En ny utdelningspolicy med cirka 60 procent av nettoresultatet för innevarande helår skulle peka mot en utdelning om 0,37 euro per aktie för 2019, jämfört med 0,69 euro per aktie som delades ut för 2018, enligt Deutsche Bank, som sänker sin rekommendation för Nordea-aktien till behåll från köp. 

"Efter siffror som än en gång missade snittestimat på grund av svaga kärnintäkter och när ledningen gör en översyn av utdelningspolicyn/de finansiella målen så ser vi över våra förväntningar", skriver Deutsche Bank enligt Direkt. 

Deutsche Bank spår att utdelningsandelen blir 60 procent för i år och 65 respektive 70 procent under de kommande två åren, mot tidigare förväntan om runt 90 procent per år.

"Det implicerar utdelningar om 0,37, 0,45 och 0,52 euro per aktie för 2019 till 2021", skriver den tyska banken. 

Platsannonser