Annons

Annons

Danske Bank lanserar ny finansiell plattform

Danske Banks nya finansiella plattform ska ge företagskunderna en samlad översikt över finansiella flöden.

Nu lanserar Danske Bank sin nya finansiella plattform District, som utvecklats i nära samarbete med både större och mindre företagskunder över hela Norden. Plattformen ger företagskunderna en samlad översikt över sina finansiella flöden i kombination med marknadsanalys och datadriven rådgivning både från Danske Bank och i förlängningen även från kundernas övriga tjänsteleverantörer, enligt ett pressmeddelande.

Danske Bank skriver att ambitionen är att District ska fungera som en hub för det finansiella ekosystemet kring företagskunden. Här kommer företagen att kunna integrera lösningar från sina tredjeparter och på så sätt ha kontroll på hela sin finansiella situation och styrning från District. Danske Bank skriver även att man kontinuerligt kommer att ta fram nya funktioner och vill knyta till sig fler samarbetsparter i District.

– Vi vill ge kunderna en konsoliderad översikt över relevanta finansiella data och insikter från oss men även från kundernas andra tjänsteleverantörer. Det handlar exempelvis om de större ekonomi- och affärssystemen men även om nya smarta fintech-tjänster som löser specifika problem, säger Berit Behring, vd Danske Bank Sverige.

Annons

Annons

District är en plattform som är förberedd för att möta nya arbetssätt och önskemål om effektivisering och automatisering. Och många av de processer som företagens finansavdelningar idag spenderar mycket tid på, som att manuellt föra över data från ett system till ett annat, är automatiserade i District.

– I grund och botten handlar det om att våra kunder ska kunna ägna mer tid åt sin kärnverksamhet. Inom traditionell tillverknings- och processindustri har man använt avancerad teknik för övervakning och kontroll i många år. Vi har inspirerats av detta och har tagit fram den första avancerade övervakningsmiljön för finansiell data, säger Berit Behring, vd Danske Bank Sverige. 

Enligt Danske bank har manutvecklat den finansiella plattformen stegvis i nära samarbete med både större och mindre företag över hela Norden. I dag har plattformen 50 000 företagsanvändare över hela Norden och enlligt Berit Behring har reaktionerna varit mycket positiva- framförallt på hur gränssnittet går att individualisera till olika funktioner och roller på bolagen.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons