Fond Nyhet

Coeli lanserar hedgefond med fokus på energiomställningen

Taggar i artikeln

Coeli
Joel Etzler och Vidar Kalvoy.
Publicerad
Uppdaterad

Coeli tillsammans med förvaltarduon Joel Etzler och Vidar Kalvoy lanserar nu Coeli Renewable Opportunities, en hedgefond fokuserad på förnybar energi- och avkarbonisering.

Realtid.se

– Investeringarna inom energiomställningen förväntas nästintill att tiodubblas de närmsta decennierna. Konkurrensen kommer att vara stenhård och skillnaden i aktieprisutveckling mellan vinnarna och förlorarna kommer vara betydande, precis som vi sett de senaste åren, säger Vidar Kalvoy i en skriftlig kommentar.

Enligt förvaltarna är hedgefond är optimal för energiomställningen då man kan äga de långsiktiga vinnarna och förstärka avkastningen genom att korta bolag som saknar konkurrensfördelar.

De senaste åren har Etzler och Kalvoy förvaltat Coeli Energy Transition, en marknadsneutral energifond. Både förvaltarna och Coeli ser dock större möjligheter för hög riskjusterad avkastning med en ”long/short” hedgefond i stället.

Annons

–För att kunna fokusera på den strategi vi tror mest på har vi beslutat att avveckla den marknadsneutrala fonden, säger Joel Etzler.

Etzler och Kalvoy har lång erfarenhet med sammanlagt 40 år i finansbranschen och mer än 25 år som förvaltare inom energisektorn.

 

Annons

 

Annons