Finans Nyhet

Clausen talar ut om lyxlägenheten

Publicerad

”Han har inte funderat på att avgå – han har inte hunnit”, säger Christian Clausen.

Realtid.se

I en intervju med Svenska Dagbladet framgår att han har jobbat dynet runt efter att tidningen avslöjat att Nordea köpt en lyxlägenhet på Östermalm till honom för 26 miljoner kronor.

Så sent som igår gick finansminister Anders Borg ut med att Nordea-kunder som är missnöjda bör byta bank.

Christian Clausen har tidigare inte velat svara på frågor om lyxlägenheten, utan hänvisat till styrelsen. Men nu tar han alltså bladet från sin mun.

Annons

Han berättar bland annat att nästan dygnets alla timmar gått åt till att förklara för kunder och anställda varför banken har köpt en 256-kvadratmeter lägenhet åt honom mitt i kristid, enligt Svenska Dagbladet.

Då tidningen frågor om han har varit i lägenheten blir svaret:

– Ja jag har sett den. Det var någon dryg vecka sedan. Det är en fin lägenhet, säger Christian Clausen.

Annons

Lägenheten i sig kostar 22,5 miljoner kronor, men den ska även renoveras för 3,5 miljoner kronor. Planen är att sedan att Christan Clausen flyttar in i februari eller mars.

Lägenheten har han endast rätt till så länge han är vd för banken:

– Det är just det här som många kunder och även anställda inte riktigt har fått förklarat för sig, säger Christian Clausen till Svenska Dagbladet.

Annons

Han tycker också att medias rapportering kunde varit mer nyanserad, men vill ändå lägga in en brasklapp:

– Vi ska tåla en tuff granskning, så är det. Och jag tycker inte att vi har blivit missförstådda men vi måste lägga ner mycket kraft på att förklara uppgifterna i sak, säger Christian Clausen.

Han vill även avdramatisera det hela och pekar på att han tidigare hyrt en lägenhet på Östermalm, men att hyreskontraktet gått ut och därför har banken beslutat sig för att köpa en lägenhet i stället.

Han vill inte kommentera det faktum att Nordeas styrelseordförande Björn Wahlroos sagt att han tyckte att Christan Clausen ska få ännu högre lön så att han kunde köpa fler lägenheter.

Anders Borgs uppmaning att byta bank om man är missnöjd ser han ser mer som en generell uppmaning om att vara noga med vilken bank man väljer, enligt Svenska Dagbladet.

Annons