Finans Nyhet

Citis corp-kupp

Publicerad

JP Morgans Sverigechef Lars Ingemarsson går till Citigroup som storsatsar på corp-rådgivning.

Lars Ingemarsson kom till JP Morgan 2007 efter tio år på Merrill Lynch. Nu går han vidare till konkurrenten Citigroup.

I december blir han del del av corp-teamet i Stockholm och kommer att ingå i den nordiska ledningsgruppen med titeln managing director.

Citi vill ta marknadsandelar inom corporate finance på den svenska marknaden. Lars Ingemarsson får ett särskilt ansvar för corp-uppdrag åt storbolag och private equity.

Annons

– När det gäller private equity är Sverige en global spelare med sådana som EQT, Nordic och Triton, säger Nordenchefen Eirik Winter.

Han beskriver rekryteringen av Lars Ingemarsson som det sista steget i en process där Citi har stärkt sin lokala närvaro i Sverige och Norden inom investmentbanksidan de senaste 18 månaderna:

– Vi tror på att ha våra bästa människor närmast kunderna. Till skillnad från många andra banker som bara har folk i London har vi kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo och Köpenhamn.

Annons

Totalt har Citi 250 anställda i Norden. Investmentbankdelen är störst i Stockholm.

Trots turbulensen på marknaden den senaste tiden ser Eirik Winter en avgörande skillnad mot hösten 2008:

– Många bolag sitter med rekordhög likviditet. Jag tror att vi kommer att se en hel del verksamhet så länge vi inte går in i en recession.

Annons

Han tror att turbulensen kan sänka värderingarna och skapa fyndlägen för den som har kapital att placera den närmaste tiden.

Annons