Finans Nyhet

Catella köper kapitalförvaltare

Publicerad

Catella växer inom private banking.

Realtid.se

First North-noterade Catella köper 55 procent av Enskild Kapitalförvaltning (EKF).

Firman har 29 anställda och cirka fyra miljarder kronor under förvaltning. Köpeskillingen för majoriteten i bolaget väntas uppgå till 28 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

– Enskild Kapitalförvaltning kommer att utgöra plattformen för Catellas satsning inom private banking på den nordiska marknaden, säger Catellas vd Johan Ericsson i en kommentar.

Annons

I Enskild Kapitalförvaltnings styrelse sitter Jan Carlzon som ordförande. Opcons koncernchef och storägare Rolf Hasselström är en av ledamöterna. Hasselström är vid sidan av vd Gunnar Ericsson storägare i EKF.

Catella erbjuder sig även att köpa resterande aktier i EKF till samma värdering, enligt pressmeddelandet.

I Catella ingår sedan tidigare Banque Invik. Målet är att fortsätta växa:

Annons

– Vår ambition är att bli en ledande oberoende kapitalförvaltare i Sverige och vi ser ett tydligt behov av seriös förvaltning med kringtjänster inom skatterätt och familjejuridik. Vi kommer att etablera ytterligare enheter inom Sverige och söker därför personer som är intresserade av att utveckla en modern private bank, säger Fredrik Sauter på Banque Invik i pressmeddelandet.

EKF om sig själva

Enskild Kapitalförvaltning etablerades 1997 och är ett värdepappersbolag enligt lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden. Bolaget är kontoförande institut, clearingmember och förvaltare iEuroclear/VPC. Antalet anställda uppgår till 27 personer varav 12 erfarna kapitalförvaltare. Verksamheten bedrivs från Stockholm med lokalkontor i Växjö.

Bland bolagets kunder återfinns privatpersoner,företag, stiftelser och fackförbund.

EnskildKapitalförvaltning är fristående och oberoende och handlar, för kunders räkning, svenska och utländska aktier, fonder och räntebärande instrument.

Källa: ekf.se

Annons