Finans Nyhet

Carnegie ifatt SEB Enskilda

Publicerad

För första gången på sex år är inte SEB Enskilda Norges bästa mäklarhus. I år delas förstaplatsen med Carnegie.

Realtid.se

Carnegie nådde delad förstaplats i konkurrens med 14 andra mäklarhus i Prosperas undersökning, enligt Dagens Naeringsliv.

Carnegies mäklarhus i Norge leds av Natasja Henriksen.

I och med förstaplatsen pekar mycket på att Carnegie i Norge kan lämna en turbulent tid bakom sig.

Annons

Så sent som i september lämnade både chefen Anders Onarheiom och analyschefen Rachid Benriss bolaget. Carnegie har också haft det tufft generellt sett och tvingats dra ned rejält vid huvudkontoret i Stockholm.

Men efter den delade förstaplatsen är det alltså annat ljud i skällan som råder:

– Vi är mycket stola över resultatet. Vi har hela tiden haft fokus på våra kunder och detta visar att vi har lyckats, säger Natsaja Henriksen till Dagens Naeringsliv.

Annons

Medan Natasja Henriksen tog över efter Anders Onarheim tog Johan A. Olaisen över som analyschef efter Rachid Benriss.

Enligt honom fick 11 av 12 senioranalytiker ett bättre resultat i år än förra året.

Enligt Dagens Naeringsliv ingår rankingen som en av parametrarna när bonusen ska beräknas. Parallellt med detta gör en hög ranking att värdet hos den enskilda medarbetaren stiger.

Annons

Men Johan A. Olaisen är inte särskilt bekymrad för att han ska förlora kompetenta medarbetare, utan anser att mäklarhusets satsning på analysområdet har lett till att medarbetarna trivs och att kompetensen hela tiden växer. Han pekar också på att man har olika incitament i avtalen som gör att medarbetarna är mer benägna att stanna:

– Det finns en korrelation mellan ranking och intjäning hos mäklarhusen så det är en bra indikation på vart vi står och vi har bra intjäning för närvarande, säger Johan A. Olaisen.

Annons