Finans Nyhet

Carlyle redo för IPO

Publicerad

Private equity-gruppen vill göra som Blackstone och KKR.

Realtid.se

Carlyle Group meddelade på tisdagen att man lämnat in en ansökan till SEC om en IPO. Private equity-jätten har anlitat JP Morgan, Citigroup och Credit Suisse som rådgivare.

Det är inte känt hur mycket pengar som Carlyle vill ta in i samband med en notering men enligt källor till Reuters kan erbjudandet uppgå till 1 miljard dollar.

Carlyle skriver att de nya pengarna bland annat ska gå till att minska skulderna i verksamheten.

Annons

Ansökan kommer samtidigt som det råder stor osäkerhet på de globala private equity-marknaderna. Inte minst för att den amerikanska börsmarknaden har kämpat med farhågor kring skuldkrisen i Europa samt en svag återhämtning av ekonomin i USA, vilket har skapat en stor volatilitet på marknaderna.

– Om Carlyle ansöker vid denna tidpunkt, vid vad som måste ses som en härdsmälta på marknaden, så är det något som inte stämmer, säger Scott Sweet, senior managing partner på IPO Boutique till Reuters.

Han menar också att det dåliga resultat för andra noterade private equity-bolag som Blackstone, Apollo Global Management och Kohlberg Kravis Roberts & Co, KKR, kan dämpa investerarnas aptit.

Annons

Carlyle Group har flera investeringar i Norden. Mest uppmärksammade affären på senare tid är sommaren försäljningen av Com Hem till BC Partners.

Annons