Finansdistriktet The City i London. Foto: Pixabay
Fastigheter

Brunswick Real Estate förvärvar 13 fastigheter i London

Brunswick Real Estate UK, har förvärvat en fastighetsportfölj om sammanlagt 13 fastigheter i centrala London. Sammanlagt kommer 150 miljoner pund att investeras i fastigheterna i ett femårigt kapitalförvaltningsprogram.

Uppdaterad 2018-01-19
Publicerad 2018-01-19

Den förvärvade fastighetsportföljen har varit i samma ägor sedan 1930-talet och omfattar framförallt tre fastigheter: Quadrant Courtyard vilket är en fastighet med ombyggnadspotential i Weybridge. Quadrant Business Center och Lonsdale Road, vilka är del av en design-hub i Queens Park i norra London.

Portföljen omfattar även mer än 100 bostäder, inklusive två hyresfastigheter (PRS - private rented sector) i Twickenham och Surbiton, vilket markerar Brunswicks inträde i PRS-sektorn i Storbritannien.

–  Portföljer av denna typ är ovanligt sällsynta och förvärvet speglar tydligt vår förmåga att identifiera intressanta möjligheter för vår investerare. Portföljen är välskött men det finns ytterligare potential att öka värdet genom proaktiv förvaltning i nära samarbete med våra hyresgäster och lokala intressenter, säger David Turner, Founding Partner Brunswick Real Estate UK i ett pressmeddelande. 

Brunswick Real Estate har formulerat en femårig kapitalförvaltningsplan fokuserad på Queens Park-fastigheterna som utgör majoriteten av värdet i portföljen. Målet är att öka värdet genom bostadsomvandlingar, ompositionering av tillgångar och omförhandlingar av avtal.

Transaktionen finansierades av Brunswick Real Estate Investment Management i samarbete med en internationell institutionell investerare. Skuldfinansiering erhölls av Investec Structured Property Finance.

–  Det är precis denna typ av stora och unika investeringar som vi är intresserade av att göra, tillsammans med vår etablerade strategi, särskilt på den privata hyresmarknaden. Vi lyckades slutföra detta komplexa förvärv inom bara sex veckor. Genom Brunswick Real Estate och våra internationella partners har vi stor kapacitet, varvid vi avser att genomföra ytterligare intressanta förvärv under året, säger Will Amies, Founding Partner Brunswick Real Estate UK i pressmeddelandet. 

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in