Finans Nyhet

Brocc plockar finanschef från Klarna

Taggar i artikeln

Brocc Fintech Klarna P2P-utlåning
Björn Dahlman kommer från Klarna och har haft flera ledande roller inom finans med fokus på analys, ledarskap och processutveckling.
Publicerad

Björn Dahlman blir CFO på Brocc, som är en marknadsplats för lån mellan privatpersoner. Han kommer närmast från en tjänst på Klarna, och förstärker Brocc för att utveckla bolagets finansiella processer och erbjudande.

Björn Dahlman blir ny finanschef på Brocc. Han har senast arbetat som senior pricing manager på betalbolaget Klarna.

”Rekryteringen av Björn är ett viktigt steg i utvecklingen av Brocc’s organisation som nu har förstärkts för att med en än högre takt kunna utveckla bolagets finansiella processer och erbjudande”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Dahlman, som arbetat på Klarna i åtta år, har innehaft flera ledande roller inom finans med fokus på analys, ledarskap och processutveckling.

Annons

– Det är otroligt spännande att få bli en del av Brocc. Både företaget och branschen är i en väldigt intressant fas och P2P-lending har alla förutsättningar att växa i Sverige, både som investeringsform och som privatlån. Jag hoppas att jag framöver kan bidra med att utveckla Brocc’s produkter och att vägleda bolaget och dess investerare med finansiell styrning och rapportering, säger Björn Dahlman.

Björn Dahlman tillträder tjänsten i början av oktober.

– Vi är väldigt stolta över rekryteringen av Björn Dahlman som har en bred och tung erfarenhet inom både finans och business intelligence efter sin tid på Klarna. Han kommer in i en spännande tid när vi växer kraftigt och samtidigt utvecklar nya produkter och tjänster, säger Jonathan Klein, vd på Brocc.

Annons

 

Annons