Finans Nyhet

Bråket kring Spendrup-villan in i ny fas

Publicerad
Uppdaterad

Nu har Fredrik Spendrup anlitat en expert för att vinna tvisten med byggbolaget.

Sara Johansson

Ordväxlingen mellan Fredrik Spendrup och byggbolaget Pabart är i full gång i Stockholms tingsrätt.

Byggbolaget, som nu ligger i rekonstruktion, kräver företagsledaren på 760.000 kronor för obetalda fakturor. Fredrik Spendrup menar å sin sida att det är byggbolaget som är skyldig honom pengar och har nu tagit hjälp av en byggingenjör för att bevisa detta.

Det infekterade bråket handlar om Fredrik Spendrups fastighet på Lidingö.

Annons

Pabart kräver samtidigt ränta på 13.000 kronor för vad man påstår är obetalda fakturor. Fredrik Spendrup kräver i sin tur att få tillbaka 142.000 kronor.

Han menar att Pabart saknar vettiga argument för sin stämning eller fordran. Fredrik Spendrup hävdar att byggbolaget inte har slutfört de arbeten som det har fått betalt för.

Byggingenjören skriver i sin statusrapport att Fredrik Spendrup har betalat 142.000 kronor för mycket.

Annons

Att anlita en annan entreprenör blir dessutom svårt i och med att det kan bli ”omöjligt att i framtiden avgöra om ett fel härrör från arbeten som Padart utfört eller den nye entreprenören”, skriver Fredrik Spendrups advokat Henrik Wollsén från DLA Nordic.

Byggingenjören pekar även på att det kostar mellan 1,8-2,1 miljoner kronor att slutföra det arbete som Pabart har påbörjat.

Då Pabart lämnade arbetsplatsen vid Fredrik Spendrups Lidingö-adress stod villan utan fönster och värme. Efter detta har man tvingats anlita en annan entreprenör som har monterat in nya fönster, enligt Fredrik Spendrup.

Annons

Om Fredrik Spendrup

• Fredrik Spendrups farfars far Louis Spendrup köpte Grängesbergs Bryggeri 1923 och 1976 tog bröderna Jens och Ulf över företaget.

• Från och med den 5 maj får Fredrik Spendrup styra det familjeägda dryckesföretaget Spendrups som vd och efterträder sin far, Jens Spendrup. Han har varit företagets vd i 34 år.

• Fredrik Spendrup har arbetat inom Spendrups sedan 1994 och ingår idag i företagets ledningsgrupp.

Annons