Finans

Börsplus tar över Affärsvärlden

Peter Benson och Börsplus tar över magasinet Affärsvärlden.

Uppdaterad 2019-08-23
Publicerad 2019-08-22

Magasinet Affärsvärlden berättar själva om förändringarna på sin sajt. Stiftelsen Affärsvärlden har ett avtal med mediehuset Alma Talent som tar slut den sista december 2020. Det är senast då som aktieanalystjänsten Börsplus tar över driften av Affärsvärlden.

– Stiftelsen är övertygad om att ett entreprenörslett journalistteam med kunskap om de svenska läsarna, närhet till aktiemarknaden och svenska näringslivet och med både en tryckt och en digital produkt i framkant har stora möjligheter att fortsätta utveckla Affärsvärlden in i det nya medielandskapet på ett lönsamt sätt, säger Stiftelsen Affärsvärldens ordförande Anna Karin Källén i en presskommentar.

Börsplus grudnare Peter Benson säger till Börsplus sajt:

– Vi är oerhört hedrade över det stora förtroende det innebär att få ansvaret att driva Affärsvärlden, som ju är Sveriges klart bästa ekonomimagasin. Affärsvärlden har en viktig uppgift att fylla i ett samhällsklimat när allt färre verkar begripa att marknadsekonomin är grundvalen för Sveriges välstånd och medborgarnas frihet. Vårt andra, minst lika viktiga, uppdrag är att hjälpa våra prenumeranter att tjäna pengar på bättre analys.

Börsplus drivs av medieentreprenören och journalisten Peter Benson. Man hade till nyligen ett samarbete med Svenska Dagbladet Näringsliv.

Från och med den 1 oktober tar nuvarande redaktionschefen Göran Lind över som chefredaktör. Han efterträder Erik Wahlin.

Platsannonser