Efterlyser kvinnliga biträdande jurister som inte blivit delägare.
Ring mig!
Mest läst i kategorin
Manliga delägare är fortfarande ledsna över att så få kvinnliga biträdande jurister blir delägare vid de affärsjuridiska byråerna. Det framgår av en artikel i Dagens Industri idag.
Jens Bengtsson, vd för Roschier säger att det är ett ”jättemisslyckande för hela den här grabbiga branschen” och Jan Dernestam, vd för Mannheimer Swartling säger att ”byrån blir bättre hela tiden” vad det gäller denna fråga. Likväl, säger Dernestam till tidningen, kan man inte tvinga folk att stanna kvar. Den svenska advokatjätten har börjat intervjua kvinnor där de ställer frågor om varför de har valt att lämna byrån.
Samtidigt säger Vinges vd Maria-Pia Hope att de går i bräschen när det gäller andelen kvinnor som blir delägare. I Stockholm är 25 procent kvinnor, men i hela organisationen är de 15 procent.
Vad gäller de tio största affärsjuridiska byråerna så visar siffror från Advokatsamfundet att Cederquist toppar ligan, 24 procent av delägarna är kvinnor, därefter hamnar MAQS Law Firm (20) och Glimstedt (18).
En oförutsägbar tillvaro, familjeliv, föråldrade organisationsstrukturer och bristen på förebilder kan ligga bakom att så få kvinnor stannar kvar i byråvärlden.
Realtid.se har flera gånger rapporterat om byråer som helt saknar kvinnliga delägare. Några av dem, Roschier till exempel, har fått in kvinnor i delägarkollektivet. Ett annat exempel är Grönberg Advokatbyrå som vid årsskiftet utsåg två kvinnliga delägare, Elin Awerstedt och Anna-Maria Heidmark.
Nu efterlyser undertecknad kvinnliga jurister som arbetar, eller som har arbetat, vid de affärsjuridiska byråerna men som inte blivit delägare.
Vad hände?
Ring eller mejla!
Du kan vara anonym.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.