Finans Nyhet

Bonnesen kallas till förhör

Taggar i artikeln

Birgitte Bonnesen Swedbank
Publicerad

Swedbanks tidigare vd Birgitte Bonnesen kallas till polisförhör på Ekobrottsmyndigheten i början av april.  Enligt SvD:s källor kommer hon då att delges misstanke om brott.

Camilla Jonsson

 För bara ett år sedan var hon vd för Sveriges största bank. Nu är Birgitte Bonnesen. huvudperson i en omfattande brottsutredning rörande grovt svindleri och obehörigt röjande av insiderinformation.

– Ja, jag kan bekräfta att hon nu är kallad till polisförhör och att det ska äga rum i början av april, säger Per E Samuelson som är Birgitte Bonnesens advokat till SvD.

Det innebär att förhöret kommer att äga rum bara en kort tid efter bankens bolagsstämma på Cirkus på Djurgården i Stockholm den 26 mars.

Annons

Inför stämman rekommenderar för övrigt bankens revisorer att inte bevilja Birgitte Bonnesen ansvarsfrihet för 2019. Det var Realtid först att rapportera om.

Ekobrottsmyndigheten misstänker att Swedbanks ledning, med vd i spetsen, ska ha spridit vilseledande uppgifter om vad banken visste om misstänkt penningtvätt inom Swedbanks verksamhet i Baltikum hösten 2018.

Brottsutredning mot Swedbank har pågått i nästan ett år. Den inleddes i slutet av mars förra året.

Annons
Annons