Finans Nyhet

Blocket lanserar rikstidning

Publicerad

Blocket premiärlanserar en rikstäckande tidning med en upplaga på 200.000 exemplar den 14 mars. Det uppger en källa till Realtid.se. I och med det blir Blocket en än mer rejäl utmaning för Gula tidningen.

Blocket har tidigare testlanserat tidningar i både norrland och Göteborg. Hur dessa test gått har Blocket varit förtegna med. Den nya informationen tyder nu på att testerna fallit väl ut.

Blockets tidning uppges lanseras i fem olika editioner; Skåne, Göteborg, Mellansverige, Norrland och Stockholm.

Gula tidningen har enligt Orvesto 173.000 läsare per upplaga. Hur stor upplagan är i exemplar är dock inget Gula tidningens vd Andreas Ohlson vill svara på.

Annons

Med tanke på att antalet läsare brukar vara fler än upplagans storlek innebär uppgifterna om 200.000 exemplar av Blockets tidning en stor förändring för marknaden.

Gula tidningens vd Andreas Ohlson tar också uppgifterna om en ny tidning som en riktig utmaning.

– Vi har har hört rykten om en eventuell lansering under en längre tid. Om det stämmer att de ska lansera en tidning så blir det intressant att se vad de kommer erbjuda. Gula Tidningen har inte haft en rak konkurrent sedan vi startade 1981 men vi välkomnar konkurrens och kommer självklart göra allt i vår makt för att de inte ska lyckas.

Annons

Realtid.se har förgäves försökt nå Pierre Siri, vd för Blocket.

Annons