Finans Nyhet

Bengt Möller på Vasakronan…

Publicerad
Uppdaterad

…har ni fyllt Kista Science Tower än?

Olle Blomkvist

Sakta men säkert fylls kontoren i Kista. Stockholm repar sig efter den nedgång som följde när it-bubblan sprack. Och vändningen märks tydligast i Kista. Andelen uthyrda kontor är nu uppe i 76 procent i Kista, mot 70 procent vid årsskiftet. Hur ser det ut för Kista Science Tower?

– Nu har vi 40 procent uthyrt, det är en klar ökning från årsskiftet då 25 procent var uthyrt, säger Bengt Möller, informationsdirektör på statliga fastighetsbolaget Vasakronan som sedan en månad är ensam ägare av Kista Science Tower.

Är det klart med några nya hyresgäster?

Annons

-Nej, men vi räknar med att det är fullt inom tre år, säger Bengt Möller. I Kista Entré som vi också äger, är Citat Journalistgruppen som ansvarar för en stor del av Ericssons interninformation nya hyresgäster.

Har ni lyckats kapa åt er några huvudkontor som hyresgäster?

– Inte svenska, men flera utländska koncerner har huvudkontor för sin svenska verksamhet i Kista Science Tower, till exempel Philips och Unisys.

Annons

Kommer Kista Science Tower att behålla it- och telekomprofilen?

-Mobilt Internet kännetecknar många av företagen där och många jobbar med Ericsson.

Är det svårare att få in företag från andra branscher?

Annons

-Nej, men alla vill hitta något samband. Det är viktigt att Kista adderar ett mervärde till deras verksamhet. Och Kista är en knutpunkt med sin närhet till Arlanda. Vi jobar brett mot företag inom tjänstesektorn.

I Kista ligger hyrorna på 1 400- 2 000 kronor per kvadratmeter, ungefär hälften mot hyrorna i Stockholms City. Vilket är kvadratmeterpriset i Kista Science Tower?

– Från 2 000 kronor till 4 000 kronor. Det är dyrast högst upp i Kista Science Tower på 32 våningar. Och på de översta våningarna är allt uthyrt redan.

Vad tycker du själv om Kista Science Tower?

– Jag älskar det. Och den trekantiga formen gör att extremt många får fönsterplats, säger Bengt Möller.

Annons