Finans Nyhet

Baugur missar Somerfield-affär

Publicerad

Baugur är nära att gå miste om den brittiska matvarukedjan Somerfield. Under måndagskvällen hotade övriga företag, i det konsortium som lagt bud på kedjan, att hoppa av om Baugur inte drar sig ur.

Barclays Capital, Apax Partners och fastighetsmannen Robert Tchenguiz ingår tillsammans med Baugur i det konsortium som lagt ett bud på 1,1 miljarder pund, motsvarande omkring 15 miljarder kronor, på Somerfield.

Enligt Financial Times källor är de övriga i konsortiet oroliga för hur deras rykte kan komma att påverkas om de förknippas med Baugur. Baugurs ägarfamilj, Johannesson som äger 70 procent av företaget, delgavs häromdagen misstanke om bland annat skattebrott och förskingring.

Under måndagskvällen, då gruppen diskuterade framtiden för budet på Somerfield, hotade därför de tre att lämna konstoriumet om Jon Asgeir Johannesson inte själv valde att lämna det.

Annons

Under tisdagen väntas Jon Asgeir Johannesson hämta de dokument som beskriver de eventuellt kommande åtalspunkterna. Misstankarna gäller även hans syster, hans far samt Baugurs före detta vd och två revisorer.

Annons