Finans Nyhet

Bank-vd:s paradvåning i reklamfilm för torsk

Publicerad
Uppdaterad

Banque Inviks vd upplåter paradvåningen på Östermalm åt Findus.

Martin Lindgren

Fredrik Sauter är vd för Catella-ägda Banque Invik sedan i höstas. Häromdagen lät han ett filmteam spela in en reklamfilm om en torskrätt från Findus i hans och familjens stora hörnvåning på Östermalmsgatan i Stockholm.

Det kunde förbipasserande se på kvällen, eftersom starka lampor lyste upp gatan utanför. Inne i trappuppgången och i Sauters kök rådde konstgjort dagsljus.

Fredrik Sauter vill med hänvisning till att det är en privatsak inte kommentera varför han upplät våningen eller lämna närmare upplysningar om reklamfilmen.

Annons

En initierad källa meddelar dock att filmen kommer att börja sändas nästa måndag, den 28 mars. Handlingen är att en lägenhetsvisning slutar med matlagning: en påse fylld med torsk och kryddsmör läggs tillagas i en ugn, varpå den konsumeras.

Källan meddelar att bostäder som Sauters brukar förmedlas via företaget Voices Places Faces. Arvodet för att upplåta sin bostad varierar mellan 6–7.000 och 30.000 kronor beroende på storlek och filminspelningens omfattning.

Findus ägs sedan september 2008 av brittiska private equity-företaget Lion Capital, som i höstas tillsatte en finländare med bakgrund inom Nestlé som nordisk vd. Nestlé ägde Findus mellan 1962 och 2000, då EQT köpte det.

Annons

Forsman & Bodenfors står bakom Findusreklamen, och själva filmproduktionen hanteras av produktionsbolaget Social Club.

Två våningar ovanför Sauter bor en annan finansman, nämligen kapitalförvaltningsbolaget Lancelots vd Sverker Thufvesson. Thufvesson är sambo med Damernas Världs chefredaktör Martina Bonnier, som har visat upp den exklusiva bostaden och sin garderob i Dagens Nyheter.

Annons