Bambuser fyndköper Hero från Klarna

Taggar i artikeln

Bambuser Klarna
Publicerad
Uppdaterad

Klarna inledde satsningen på liveshopping under 2021 och förvärvade brittiska Hero för cirka 1,3 miljarder kronor. Nu säljer man lösningen till Bambuser för 15 miljoner kronor.

Realtid.se

Hero har en plattform genom vilken man kan prata med expediter i fysiska butiker via video. Upplägget är med andra ord ett sätt att närma fysisk försäljning med e-handel. Tanken då var att erbjuda dessa tjänster till Klarnas cirka 250 000 fysiska handlare i det egna nätverket.

Men i februari bestämde sig bolaget för att pausa initiativet då satsningen inte föll ut som väntat.

Pausen har nu lett till att videohandelsplattformen Bambuser köper Hero-lösningen av Klarna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Annons

Integreringen av Hero i Bambuser-plattformen förväntas börja omedelbart.

–Förvärvet överensstämmer perfekt med vår vision att skapa den ultimata shoppingupplevelsen med hög omvandling, som kombinerar bekvämligheten med onlineshopping med den personliga touchen av interaktioner i butik, säger Maryam Ghahremani, vd för Bambuser i en skriftlig kommentar.

Transaktionen är planerad att slutföras i maj 2024 genom att Bambuser förvärvar ett nyetablerat brittiskt företag som innehar tillgångarna i Hero-lösningen. Det slutliga vederlagspriset kommer att betalas kontant och baseras på värdet av de kundavtal som överförts till NewCo. Det maximala vederlagspriset inklusive transaktionsrelaterade kostnader uppskattas till cirka 15 miljoner kronor.

Annons

 

Annons