Finans Nyhet

Baker & McKenzie hjälpte Sobro köpa Tengbom

Publicerad
Uppdaterad

Förra veckans uppseendeväckande fastighetsaffär hanterades för köparens räkning av Baker & McKenzie.

Martin Lindgren

Realtid.se rapporterade förra veckan om hur Ratos-bröderna Ragnar och Per-Olof Söderbergs privata investeringsbolag Sobro köpte 60 procent av arkitektbyrån Tengbom, med Handelshögskolan och SEB:s huvudkontor bland sina mest kända verk.

Nu meddelar Baker & McKenzie att det var de som biträdde Sobro juridiskt.

Byråns team leddes av advokaterna Johan Nylén, Carl Svernlöv och Fredrik Vinstock med biträde av Bo Lindqvist, Anna Orlander, Anna Domander, Dan Källström, Filip Skoglund, Johan Zetterström och Henric Roth.

Annons

Nylén har på sistone även lett Baker & McKenzies arbete åt Citigroup med att notera warranter på NGM-börsen – bankens första sådana notering i Norden. Detta tillsammans med Cecilia Bjelle, och med stöd av Elisabet Nilsson, Tim Boström och Michael Wernstedt.

Den andra delen av Sobroledartrojkan, Svernlöv och Vinstock, har nyligen arbetat med en annan fastighetsaffär: som biträde åt Aros Bostad (se faktaruta under artikeln för vad denna affär handlar om).

Tengbomgruppen Intressenter AB, det vill säga säljaren i Sobro-affären, företräddes av advokat Sören Druve och jur kand Maria Loinder, Kilpatrick Townsend (nya namnet på Kilpatrick Stockton).

Annons

Aros Bostad-affären

Baker & McKenzie Advokatbyrå har biträtt Aros Bostad i samband med etableringen av ett nytt samarbetsbolag för konvertering och nyproduktion av bostäder med Pramerica Real Estate. Investeringen är en fortsättning på det ursprungliga tidigare exklusiva samarbetet från 2006.

Det tidigare exklusiva samarbetet har nu ersatts av ett samarbete som medger Aros Bostad att arbeta med projektutveckling i egen regi och med andra externa investerare. Aros Bostad kommer genom det nya samarbetsbolaget kunna genomföra bostadsprojekt för ca MSEK 800-850 i Stockholm med omnejd.

Aros Bostad är ett samarbete sedan 2006 mellan Pramerica Real Estate Investors, Vencom Property Partners AB samt entreprenören och investeraren Samir Taha.

Baker & McKenzies team leddes av advokat Carl Svernlöv och advokat Fredrik Vinstock.

Källa: Baker & McKenzies pressmeddelande 2011-02-10. Pramerica är fondjätten Prudentials fastighetsdel, och Vencom är en Stockholmsbaserad fastighetsinvesterare.

Annons