Avanza Foto: TT
Foto: TT
Fonder

Avanza ger tillbaka hela den totala fondavgiften

Från och med idag kommer alla nya och befintliga kunder med ett sparkapital som ännu inte överstigit 50 000 kronor att få tillbaka alla fondavgifter, inklusive eventuella växlingsavgifter.

Realtid.se
Publicerad 2021-03-09

Erbjudandet är enligt ett pressmeddelande en utveckling av Avanzas befintliga starterbjudande, som sedan 2016 gett gratis aktiehandel på Stockholmsbörsen för de med ett sparkapital som inte passerat 50 000 kronor. Erbjudandet utökas nu till att även innefatta fonder och gäller hela Avanzas fondtorg med över 1 300 fonder.

Det omfattar alla konton där man kan ha fonder, inklusive pensionskonton. Kunder handlar som vanligt och i slutet av året räknas alla fondavgifter ihop och sätts tillbaka på kontot under första kvartalet. Allt sker helt automatiskt så länge man valt courtageklass "start" och återbetalningen blir dessutom förtryckt i deklarationen på de konton där så krävs.

– Alla nya och befintliga kunder, med ett sparkapital som ännu inte passerat 50 000 kronor, får tillbaka alla fondavgifter från och med idag. Och vi menar verkligen alla – förvaltningsavgift, löpande avgifter, transaktionskostnader och eventuella växlingsavgifter vid handel med fonder i utländsk valuta, säger Rikard Josefson, vd Avanza i en skriftlig kommentar.

Bland Avanzas kunder är det drygt en halv miljon som träffas av erbjudandet även om det i nuläget bara är drygt 300 000 av dessa som har ett fondsparande. Snittkapitalet i fonder bland dessa kunder ligger på cirka 12 000 kronor.

 

Platsannonser

Logga in