”Arbets­förmedlingen misslyckas med sitt uppdrag”

Taggar i artikeln

Arbetsförmedlingen Företagarna
Catharina Bildt Grape, expert arbetsmarknad på Företagarna.
Publicerad
Uppdaterad

I en ny rapport från Företagarna konstaterar organisationen att Arbets­förmedlingen måste få en deadline. ”Myndighetens budget skenar och uppgår i år till 90 miljarder kronor samtidigt är skillnaden avgrundsdjup mellan dem som har ett jobb och dem som står utanför arbets­marknaden.”

Realtid.se

”Det finns inget annat ärligt sätt att uttrycka det på: regeringens arbets­marknads­politik i allmänhet och Arbets­förmedlingen i synnerhet misslyckas med sitt uppdrag,” skriver Företagarnas Catharina Bildt Grape på SvD Debatt.

Företagarnas krav är att målsätta Arbets­förmedlingens uppdrag och leverans, ge myndigheten två år att styra om verksamheten mot service, effektivitet och resultat. Annars tycker Företagarna att Arbets­förmedlingen ska läggas ner.

De brister som Företagarnas medlemmar framför handlar om myndighetens avsaknad av service­känsla, brister i upphandling (vilket medför att utbildningar och insatser inte leder till jobb), allvarliga brister i kontroll och uppföljning, samt ineffektiv toppstyrning.

Annons

”731 dagar kan låta som en kort tid för en stor förändring, men i grunden behöver Arbets­förmedlingen bara klara ett enda jobb – sitt eget.”

 

 

Annons

Annons