Finans Nyhet

Antonov kräver återbetalning av Muller

Publicerad

Victor Muller får in nära 300 miljoner kronor då amerikanska North Street Capital köper Spykers sportbilsrörelse, men merparten av pengarna går till finansmannen Valdimir Antonov.

Realtid.se

Bakgrunden är att Victor Mullers privata bolag Tenaci lånat ut pengar till Swedish Automobile och satt Spykers tillgångar i pant. Samtidigt har Vladmir Antonov lånat ut pengar till Tenaci. Och nu vill han alltså ha tillbaka pengarna från Victor Muller:

– Det är rimligt att skulden regleras nu, säger Lars Carlström, som är talesperson för Vladimir Antonov till Dagens Industri.

Enligt tidningen är det oklart exakt hur stora Victor Mullers lån är, men av förra årets årsredovisning framgår det att Tenaci har lånat ut 616 miljoner kronor till Swedish Automobile samt att ränkekostnaden landat på omkring 60 miljoner kronor.

Annons

Utöver detta har den Antonov-kontrollerade fonden Gemini Investment lånat ut pengar i omgångar till Swedish Automobile, enligt Dagens Industri.

Det var under torsdagen som en preliminär uppgörelse träffades om Spykers sportbilsrörelse efter att riskkapitalbolaget North Street Capital kommit med ett bud. Enligt Dagens Industri var budet högre än det tidigare budet från Vladimir Antonovs bolag CPP Global Holding, som kom i februari men aldrig blev av.

Enligt DI:s källor bjuder inte Vladimir Antonov över North Street Capital och finansmannen säger följande till DI:

Annons

– Om någon är villig att betala mer så är det okej för mig. Det som är bra för Swedish Automobile är bra för oss också.

Samtidigt meddelar CPP Holdings grundare, vd och delägare att han är att fortsatt intresserad av Spyker, men vill i så fall inte höja sitt bud.

Annons