Finans Nyhet

Annika Larsson

Publicerad
Uppdaterad

… informationsdirektör på it-konsulten HiQ. Varför har ni inga egna med på er båt under Gotland Runt? UPPDATERING: Länk till resultatlista.

Olle Blomkvist

– HiQ Sailing Team är ett helt professionellt team på åtta man lett av Klabbe Nylöf, Andreas Andersén och Pelle Norberg som projektledare.

HiQ Sailing Team deltar i Gotland Runt med en 60 fots trimaran, med fartrekord på 36 knop förra året. Hur tror du det går?

– Ambitionen är att vinna.

Annons

Ni uppmanar era anställda att sporta och vara aktiva. Hur gör ni?

– Vi stöttar våra anställda. Vi har friskvårdsbidrag som löneförmån.

Branschsajten What.se anklagar er för att vara på gränsen till att mobba medarbetare som inte sportar på fritiden. En före detta HiQ-anställd säger till What.se att det råder en ”en närmast hätsk stämning om man inte hakar på alla multiactionsporter”. Vad svarar du på det?

Annons

– Nej, det är helt fel. Det skulle förvåna mig mycket om det stämmer.

Vilka aktiviteter uppfattar du är populärast bland era anställda?

– Vi har aktiviteter som innebandy, golf och volleyboll. Många tjejer deltar i Tjejtrampet och Tjejmilen och flera ska springa Lidingöloppet.

Annons

Du ger en annan bild än artikeln i What.se som beskriver att det är trekking, forsränning, klättring, mountainbike och kanotpaddling förutom golf och segling som ingår i de mer accepterade friskvårdsaktiviteterna.

– Jag känner inte igen den beskrivningen. Men vi är närmare 600 anställda. Och aktiviteterna sker alltid på initiativ från de anställda, inte från ledningen. Det kan säkert förekomma mer avancerade aktiviteter, men inte alls i någon hög utsträckning.

Får ni motionera på arbetstid?

– Nej, det är alltid efter arbetstid.

Och vilken fritidsaktivitet föredrar du?

– Hästar.

Annons