Finans Nyhet

Analyschef lämnar Pensers bank

Publicerad
Uppdaterad

”Det är riktigt att Thomas Brodin har lämnat banken”, säger vd Joachim Spetz.

Sara Johansson

Yxan är i gång på Erik Penser Bankaktiebolag. I våras meddelade banken att man halverar sin tradingavdelning och senare meddelade man att den stängs helt. Nu kommer nya uppgifter om att Penser även halverat sitt institutionella mäkleri från åtta till fyra mäklare, enligt Affärsvärldens Silly Season.

När Realtid.se når bankens vd Joachim Spetz på onsdagsmorgonen dementerar han uppgifterna.

– Vad vi gör nu är att vi stänger tradingen exklusive likviditetsgarantierna. Vi omprofilerar vår analysprodukt och sänker kostnaderna ytterligare så det kommer att beröra fler personer än tradingavdelningen. Men exakt hur det kommer se ut det kan jag inte kommentera just nu, säger Joachim Spetz som samtidigt menar att det ännu inte har skett något som banken vill kommentera.

Annons

Han bekräftar dock att analyschefen Thomas Brodin på det institutionella mäkleriet har lämnat banken. Information om detta har redan gått ut internt på banken.

I samband med rapporten för det andra kvartalet meddelade Joachim Spetz att ytterligare 30 av de 144 anställda är övertaliga och måste lämna firman.

– Man får ha respekt för att vi måste få ha en process där vi pratar med de 30 berörda personerna. Det utesluter inte att det kan beröra det ena eller det andra.

Annons

Thomas Brodin

Thomas Brodin har varit analyschef på Erik Penser Fondkommission sedan juli 2007. Han sitter även i bankens företagsledning.

Han har ett förflutet även som analytiker på Citigroup, Crédit Suisse och Handelsbanken.

2007 rankades han som etta bland Europas skogsanalalytiker av Thomsom Extel Survey, som är en av de största europeiska rankningarna. Brodin har för övrigt rankats i topp två gånger tidigare, 2001 och 2004.

Annons