Finans Nyhet

Amerikanska statspapper Safe Haven

Publicerad

Amerikanska statspapper är fortsatt en säker tillflyktsort för investerare efter att Standard & Poor´s sänkte USA:s kreditbetyg i augusti.

Realtid.se

Det hävadade Fed-chefen Ben Bernanke i samband med anförande i El Paso på torsdagskvällen, enligt Nyhetsbyrån Direkt, som refererar till Bloomberg.

Han menade bland annat att nedgraderingen inte skrämde bort några investerare samt att det sänkta kreditbetyget och utsikterna för ytterligare sänkningar inte har lett någon allvarlig skada på ekonomin.

Han tycker ändå att USA måste vidta åtgärder för att långsiktigt få bättre ordning på sina statsfinanser. Ben Bernanke var också övertygad om att en eventuell kollaps i Europa även får konsekvenser för USA.

Annons

– Det är i högsta grad i vårt intresse, i tillväxtländernas intresse, liksom i européernas intresse att de finner en lösning på situationen, sade Ben Bernanke.

Han nämnde också att Centralbanken har stort fokus på att få ned arbetslösheten samt att säkerställa att inflationen hamnar under kontroll inom en överblick framtid, enligt Nyhetsbyrån Direkt:

– Jag vet att det för många personer inte känns som om recessionen är slut, sade Ben Bernanke.

Annons

Annons