Finans Nyhet

Agria Djurförsäkring expanderar till Tyskland – utser Peter Bornschein till landschef

Taggar i artikeln

Agria
Agria DjurförsäkringAgria Djurförsäkring
Peter Bornschein, landschef, Agria Tierversicherung. Foto: Agria Djurförsäkring
Publicerad
Uppdaterad

Tysken Peter Bornschein har rekryterats till landschef för Agria Djurförsäkring i Tyskland med uppdraget att etablera verksamheten i landet.

Marlene Sellebraten

Tyskland är idag Europas största marknad för djurförsäkringar med runt 10 miljoner hundar och 14,7 miljoner katter, detta kombinerat med en låg försäkringsgrad om omkring 5 procent. Utifrån denna tillväxtpotential etablerar nu Agria Djuförsäkring sin verksamhet i Tyskland. Tysken Peter Bornschein har rekryterats till rollen som landschef med uppdraget att etablera Agria Tierversicherung med start under hösten 2021. 

– Vi vet sedan tidigare utlandsetableringar att försäkringsgraden brukar successivt öka efter vår entré på en ny marknad. Det kommer vi självklart att sträva efter även på den tyska marknaden, bland annat genom att öka djurägares förståelse för vikten av att försäkra sina husdjur, säger Agnes Fabricius, vd för Agria Djurförsäkring, i en skriftlig kommentar.

Startad i Sverige 1890, Agria har idag en marknadsandel på runt 60 procent, vilket innebär begränsade möjligheter till tillväxt. Bolaget planerar däremed att växa på nya marknader där det finns en kombination av ett högt antal djur och en låg försäkringsgrad.

Annons

Agria är idag redan verksam i Sverige, Danmark, Finland, Frankrike, Norge och Storbritannien. 

Annons