Finans Nyhet

Advokatbyråer går samman om social mångfald

Publicerad

23 byråer i Storbritannien och Irland har gått samman för att hjälpa personer från socialt utsatta grupper i samhället att ta sig in i branschen.

Realtid.se

Projektet kallas Prime och är ett banbrytande initiativ som innebär att de byråer som medverkar erbjuder praktikerfarenhet av yrket för ungdomar som går på statliga skolor, enligt Legalweek.

Prime riktar sig framförallt till ungdomar mellan 14-18 år. Det är endast ungdomar från familjer där man antingen är den första generationen i släkten som går på universitetet eller kommer från en familj som har så låg inkomst att man erbjuds gratis mat i skolan som omfattas av programmet.

Målsättningen är att kunna erbjuda hälften av alla trainee-platser som byåerna har. Och varje praktikplats ska innebära åtminstone 35-40 timmar av riktig arbetslivserfarenhet.

Annons

Initiativet till projektet togs bland annat av Allen & Overy, Freshfield Bruckhaus Deringer och Clifford Chance tidigare i år.

Projektet tros vara det första någonsin där ledande brittiska advokatbyråer går samman om ett sådant initiativ. Förhoppningen är att fler byråer går med i projektet och målet är att erbjudande 2.500 praktikplatser från och med 2015.

Legalweek har själva gått med på att stöda projektet genom att erbjuda gratis länkar och annonser för såväl print som online.

Annons

Annons