Finans Nyhet

Adecco och Iris samarbetar för att lösa kompetensbristen

Erik Gustafsson, affärsområdeschef Iris Jobbmatchning och Malin Persson, vd Adecco Group SverigeErik Gustafsson, affärsområdeschef Iris Jobbmatchning och Malin Persson, vd Adecco Group Sverige
Erik Gustafsson, affärsområdeschef Iris Jobbmatchning och Malin Persson, vd Adecco Group Sverige
Publicerad

Samtidigt som långtidsarbetslösheten har ökat råder det kompetensbrist. En utmaning som Adecco och Iris vill lösa genom att hjälpa arbetsgivare att nå kompetens som idag står utanför arbetsmarknaden.

Bemanningsföretaget Adecco och utbildnings- och omställningsföretaget Iris har inlett ett samarbete för att hjälpa arbetsgivare att effektivare matcha och rekrytera personer som idag står utanför arbetsmarknaden, enligt ett pressmeddelande. Detta för att lösa utmaningen med den ökade arbetslösheten och kompetensbristen.

“Att Sverige har ett nationellt kompetenssvinn var ett faktum redan innan pandemin men nu, med det ökande behovet av nya kompetenser till följd av digitaliseringen och klimatomställningen, beräknas gapet öka.”, skriver Iris och Adecco i pressmeddelandet.

Annons

”Våra uppdragsgivare är i stort behov av kompetens och vill också anpassa och satsa på personer som idag inte är etablerade på arbetsmarknaden”

De grupper som har svårast att ta sig in på arbetsmarknaden är de som inte sedan tidigare är etablerade på den, som personer med funktionsnedsättning som påverkar arbetsförmågan, unga vuxna, personer med endast förgymnasial utbildning och utomeuropeiskt födda personer.

– För företag idag är mångfald och inkludering en viktig och affärskritisk del för att nå framgång och stärka sin organisations konkurrenskraft. Våra uppdragsgivare är i stort behov av kompetens och vill också anpassa och satsa på personer som idag inte är etablerade på arbetsmarknaden. Däremot behöver arbetsgivare stöd och hjälp i matchningen. Här fyller Adecco tillsammans med Iris en viktig roll. Tillsammans kan vi skapa en E4 ut i jobb, säger Malin Persson, VD för Adecco Group Sverige, i pressmeddelandet.  

Genom samarbetet hoppas Iris och Adecco att kunna skapa nytta både för individen, arbetsgivare och samhället.

Annons

– På Iris matchar vi varje månad hundratals arbetssökande ut i arbete eller studier.  Samarbetet med Adecco möjliggör att vi nu kan hjälpa ännu fler ut i arbete, och bidra till att kompetensförsörja flera branscher. Tillsammans driver Iris och Adecco på förändringar mot en mer inkluderande arbetsmarknad och ett mer hållbart samhälle, säger Erik Gustafsson, affärsområdeschef Iris Jobbmatchning, i pressmeddelandet.

Annons