Accent Equity köper av Segulah

Accent ny ägare till betongleverantören S:t Eriks.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2014-12-22

Accent Equity Partners köper betongproduktleverantören S:t Eriks av riskkapitalbolaget Segulah, Peab Industri och minoritetsägarna.

Tillverkaren av prefabricerade betongprodukter omsätter ungefär 800 miljoner kronor och har 350 anställda.

Förvärvet görs genom fonden Accent Equity 2012.

– Efter några år med en tuff byggmarknad, ser vi tillväxten komma tillbaka. St:Eriks är väl positionerat för att kunna bistå sina gamla och nya kunder med innovativa och prisvärda lösningar inom marksten, takbeklädnad och infrastrukturprodukter när byggkonjunkturen vänder, säger Niklas Sloutski, VD på Accent Equity Partners och investeringsrådgivare åt Accent Equity 2012.

S:t Eriks ledning väntas investera tillsammans med nya ägaren men mycket återstår att göra för att konsolidera verksamheten och skapa vidare tillväxt, säger bolagets vd Per-Johan Dahlgren i en kommentar.

Bolaget var tidigare helägt av Peab och gick 2009 samman med Nordform, som tidigare hette Skanska Prefab Mark och som Segulah köpte av Skanska 2005. Efter samgåendet konsoliderades marknaden för betongprodukter inom marksten och infrastruktur.

– Sammantaget har S:t Eriks varit en mycket framgångsrik investering för Segulah III. Bolaget har nu en stark plattform för fortsatt tillväxt och har goda möjligheter för fortsatta framgångar under de nya ägarna, säger Lennart Kalén, industrial partner i Segulah och avgående styrelseordförande i S:t Eriks.

Platsannonser