ABB E-mobility laddar med nytt aktiekapital inför noteringen

Taggar i artikeln

ABB E-mobility
ABB E-mobility tar in 325 miljoner schweizerfranc inför noteringen. Foto: Arkiv
Publicerad
Uppdaterad

Kraft- och automationsbolaget ABB:s dotterbolag ABB E-mobility tar in 325 miljoner schweizerfranc från fyra minoritetsinvesterare. I utbyte får investerarna en ägarandel på 12 procent i bolaget.

Finwire

Transaktionen är den sista inför att ABB E-mobility går till börsen i början av februari. Bolaget har tidigare utfört en private placement i november förra året. Man har nu totalt tagit in cirka 525 miljoner schweizerfranc inför noteringen, framgår det av ett pressmeddelande.

Investerarna i dagens runda är General Atlantics stiftelse Beyondnetzero, Singapores förmögenhetsfond GIC, det brittiska investmentbolaget Just Climate och tyska Porsche Automobil Holding, som är storägare i Volkswagen och Porsche.

–ABB E-mobility ska använda kapitalet för att fortsätta med genomförandet av tillväxtstrategin, något som drivs av både organisk utveckling och förvärv inom hård- och mjukvara. Efter den andra rundan förblir ABB en engagerad partner till ABB E-mobility med ett aktieinnehav på cirka 80 procent, skriver ABB om transaktionen.

Annons

Annons